Hoe werkt reizen op afroep?

Heeft u een Wmo pas van PlusOV? En wilt u een avondje kaarten, sporten of naar het theater? Of wilt u graag op bezoek bij uw vrienden of kleinkinderen? Ligt een bushalte of NS station voor u te ver weg of kunt u niet met de gewone bus of trein reizen? Wij brengen u graag! Bent u niet in het bezit van een WMO pas, informeert u dan bij het WMO loket van uw gemeente of u hiervoor in aanmerking komt.

Doordeweeks kunt u elke dag met ons reizen van 7.00 uur ’s morgens tot 00.00 uur ’s avonds. In het weekend van 8.00 uur ’s morgens tot 00.00 uur ’s avonds. De taxi brengt u van deur tot deur, tenzij dit anders is afgesproken. Dit kan alleen met een Wmo-indicatie. De maximale afstand is 40 kilometer vanaf uw eigen huisadres. Voor elke rit betaalt u een eigen bijdrage. 
Reizen op afroep

Veelgestelde vragen

Ja dat kan. Reist u in een groep met 8 of meer personen (inclusief uzelf), reserveer uw rit dan minstens 24 uur van tevoren. U vertrekt van hetzelfde adres naar dezelfde bestemming.

Kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee onder begeleiding van een betalende reiziger van 18 jaar of ouder. U kunt maximaal 2 kinderen tot 4 jaar meenemen.

Dit weten we als uw gemeente of zorgaanbieder dit aan ons heeft doorgegeven. Wilt u wijzigingen doorgeven van uw hulpmiddel(en), neemt u dan contact op met uw gemeente.

  • Uw assistentiehond mag altijd gratis mee als u hiervoor een Wmo-indicatie heeft. Geef dit aan bij het reserveren van uw rit.
  • Uw huisdier mag mee in de taxi als u het dier in een reismandje of op schoot houdt. Geef bij het reserveren van uw rit aan dat u uw huisdier wilt meenemen.

Ja dit kan. Houdt u rekening met de volgende regels:

  • Om veiligheidsredenen mag alleen de chauffeur de scootmobiel in het voertuig plaatsen. Dit betekent dat u op eigen kracht moet kunnen instappen.
  • Gebruikt u een opvouwbare rolstoel, dan moet u uit veiligheidsoverwegingen op een zitplaats plaatsnemen.

Let op: Woont u in Zutpen, dan kan uw scootmobiel alleen mee als de eindbestemming buiten de gemeente Zutphen ligt.

Tijdens uw rit kunt u één stuk bagage meenemen.

Ja, dat kan. Wilt u reizen op een officiële feestdag, reserveer uw rit dan enige dagen vóór de feestdag. Dit is nodig omdat tijdens feestdagen in het algemeen minder taxi's rijden. In dit schema ziet u voor welke datum u het beste kunt reserveren. Zo weet u zeker dat u kunt reizen wanneer u dat wilt.

Feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag.

Nee, op feestdagen voeren we geen vaste ritten uit. Wilt u reizen op een officiële feestdag, reserveer uw rit dan enige dagen vóór de feestdag. Zo weet u zeker dat u op het gewenste tijdstip kunt reizen.

Feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag.

De taxibedrijven Taxicentrale Raalte, Taxicentrale Witteveen, Taxicentrale Zwolle en Van Driel Groep verzorgen voor PlusOV het vervoer op afroep.

  • Heeft u een indicatie voor een personenauto, dan kan het voorkomen dat er op het door u gewenste ophaaltijd geen personenauto beschikbaar is. Wij bieden u dan een ander alternatief in ophaaltijd.
  • Heeft u een indicatie voor een taxibus, dan is dit een taxibus met een hoge instap. De chauffeur helpt u bij het instappen.

Geeft u dit zo snel mogelijk door aan uw gemeente én aan PlusOV.

De OV pas komt per 3 april 2022 te vervallen. Dan vervangt 'HaltetaxiRRReis’ het aanvullend openbaar vervoer.