Hoe werkt reizen op afroep?

Een avondje kaarten, sporten of naar het theater? Of op bezoek bij uw vrienden of kleinkinderen? Sommige bestemmingen bereikt u minder gemakkelijk met het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld als de bushalte of het NS-station voor u te ver weg ligt. Of omdat u niet met de gewone bus of trein kunt reizen. Wij brengen u graag waar u heen wilt.

U kunt met ons elke dag reizen van 6.00 uur ’s morgens tot 1.00 uur ’s nachts. De taxi brengt u van deur tot deur, tenzij dit anders is afgesproken. Dit kan met of zonder Wmo-indicatie, bijvoorbeeld als aanvulling op het openbaar vervoer. De maximale afstand is 40 kilometer vanaf de eigen woning. Voor elke rit betaalt u een eigen bijdrage. Heeft u een Wmo-indicatie van de gemeente, dan betaalt u minder dan wanneer u geen Wmo-indicatie heeft. En zonder Wmo-indicatie bent u voor korte afstanden bij ons meestal voordeliger uit dan bij een gewoon taxibedrijf.
Reizen op afroep

Veelgestelde vragen

Ja dat kan. Reist u in een groep met 8 of meer personen (inclusief uzelf), reserveer uw rit dan minstens 24 uur van tevoren. U vertrekt van hetzelfde adres naar dezelfde bestemming.

Kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee onder begeleiding van een betalende reiziger van 18 jaar of ouder. U kunt maximaal 2 kinderen tot 4 jaar meenemen.

Dit weten we als uw gemeente of zorgaanbieder dit aan ons heeft doorgegeven. Wilt u wijzigingen doorgeven van uw hulpmiddel(en), neemt u dan contact op met uw gemeente.

  • Uw assistentiehond mag altijd gratis mee als u hiervoor een Wmo-indicatie heeft. Geef dit aan bij het reserveren van uw rit.
  • Uw huisdier mag mee in de taxi als u het dier in een reismandje of op schoot houdt. Geef bij het reserveren van uw rit aan dat u uw huisdier wilt meenemen.

Ja dit kan. Houdt u rekening met de volgende regels:

  • Om veiligheidsredenen mag alleen de chauffeur de scootmobiel in het voertuig plaatsen. Dit betekent dat u op eigen kracht moet kunnen instappen.
  • Gebruikt u een opvouwbare rolstoel, dan moet u uit veiligheidsoverwegingen op een zitplaats plaatsnemen.

Let op: Woont u in Zutpen, dan kan uw scootmobiel alleen mee als de eindbestemming buiten de gemeente Zutphen ligt.

Tijdens uw rit kunt u één stuk bagage meenemen.

Ja, dat kan. Wilt u reizen op een officiële feestdag, reserveer uw rit dan enige dagen vóór de feestdag. Dit is nodig omdat tijdens feestdagen in het algemeen minder taxi's rijden. In dit schema ziet u voor welke datum u het beste kunt reserveren. Zo weet u zeker dat u kunt reizen wanneer u dat wilt.

Feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag.

Nee, op feestdagen voeren we geen vaste ritten uit. Wilt u reizen op een officiële feestdag, reserveer uw rit dan enige dagen vóór de feestdag. Zo weet u zeker dat u op het gewenste tijdstip kunt reizen.

Feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag.

De taxibedrijven Taxicentrale Raalte, Taxicentrale Witteveen, Taxicentrale Zwolle en Van Driel Groep verzorgen voor PlusOV het vervoer op afroep.

  • Heeft u een indicatie voor een personenauto, dan kan het voorkomen dat er op het door u gewenste ophaaltijd geen personenauto beschikbaar is. Wij bieden u dan een ander alternatief in ophaaltijd.
  • Heeft u een indicatie voor een taxibus, dan is dit een taxibus met een hoge instap. De chauffeur helpt u bij het instappen.

Geeft u dit zo snel mogelijk door aan uw gemeente én aan PlusOV.