Op tijd reserveren, hoe werkt dat?

Als u op tijd reserveert, kunnen wij goed rekening houden met uw wensen en uw rit beter plannen. Hoe ver van tevoren u uw rit moet reserveren, hangt af van uw vertrekadres, het soort rit en het tijdstip waarop u wilt reizen.

Op tijd reserveren

U kunt voor elk gewenst tijdstip een rit reserveren, bijvoorbeeld om 10.10 uur of 10.40 uur, dus niet alleen op hele of halve uren. Reserveer uw rit op tijd. En kan uw rit niet doorgaan, wilt u dit zo snel mogelijk laten weten?

Hoe lang moet u van tevoren reserveren?

Wanneer uiterlijk reserveren?Soort rit
30 minuten van tevoren  Voor een rit vanaf de volgende ziekenhuizen:
  •  Deventer Ziekenhuis (met Wmo-pas)
  •  Gelre Ziekenhuis locatie Apeldoorn (terugritten via Vervoerspunt PlusOV)
  •  Gelre Ziekenhuis locatie Zutphen1 uur van tevoren
 
 Voor een:
  • Rit op vertrektijd
  • Internetreservering binnen de openingstijden van PlusOV
 
2 uur van tevorenVoor een:
  • Rit op aankomsttijd of prioriteitsrit
  • OV-aansluiting
 
4 uur van tevorenRitten van 20 kilometer of meer
Vóór 22.00 uur op de dag ervoorRit met een vertrektijd tussen 6.00-8.00 uur 's morgens
24 uur van tevorenRit voor een groep van 8 of meer reizigers
20 decemberRit op 25 of 26 december
23 decemberRit op 1 januari vanaf 8.00 uur 's morgens

 

Op tijd aankomen: prioriteitsrit

Wilt u zeker zijn dat u ergens op tijd ergens aankomt? Bijvoorbeeld als u op tijd moet zijn voor een bruiloft of een uitvaart? Of om uw aansluiting op een bus of trein te halen? Maak dan gebruik van de prioriteitsrit. De taxi zet u maximaal 20 minuten voor deze uiterlijke tijd af op uw bestemming. Prioriteitsritten tot 20 kilometer en ritten op aankomsttijd moet u uiterlijk 2 uur voor de gewenste aankomsttijd reserveren.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af of wij u een OV-advies kunnen geven. Vervoersmaatschappijen wijzigen hun dienstregeling regelmatig. Ook maken ze hun nieuwe dienstregeling korte tijd van tevoren bekend. Onze medewerker geeft aan of u uw rit al kunt reserveren op het moment dat u belt.

De chauffeur van PlusOV haalt u rond het afgesproken tijdstip op. Dit kan een kwartier vroeger of later zijn dan de tijd waarop u wilt vertrekken.

Wilt u enkele minuten voordat de taxi bij u voorrijdt een telefoontje krijgen, zodat u weet dat de chauffeur eraan komt? Maak dan gebruik van de belservice. Dat geeft u de tijd om u klaar te maken voor vertrek. Geef bij het reserveren van uw rit door dat u de belservice wilt gebruiken en vermeld dan ook uw telefoonnummer. De chauffeur belt bij u aan zodra hij er is. Daarna wacht hij nog twee minuten op u.