Wat zijn uw reismogelijkheden?

Op sommige plekken zijn er geen lijnen voor openbaar vervoer of is er geen halte of station bij u in de buurt. En wanneer zelfstandig reizen met de gewone bus of trein voor u niet kan, is het prettig dat u toch ergens naartoe kunt. Wij brengen u graag waar u heen wilt. U kunt kiezen uit verschillende oplossingen. Welke oplossing het beste bij uw past, hangt af van uw eigen wensen en mogelijkheden.

Reizen met een Wmo-vervoersindicatie

Kunt u vanwege een handicap of beperking niet zelfstandig op pad met het gewone openbaar vervoer? Dan is reizen met PlusOV voor u een ideale oplossing. Hiervoor moet u een Wmo-vervoersvoorziening aanvragen bij uw gemeente. Uw gemeente beoordeelt uw aanvraag en beslist of u in aanmerking komt. Na toestemming van uw gemeente kunt u tegen Wmo-tarief met ons reizen. Uw gemeente geeft aan ons door wat uw reisbehoefte (vervoersindicatie) is. Reist u bijvoorbeeld met een rolstoel, dan regelen wij een rolstoelbus voor u.

Wij zorgen dat u snel uw PlusOV-vervoerspas in huis heeft. Met deze pas kunt u uw ritten bij ons reserveren. Op de PlusOV-vervoerspas staan uw naam, uw pasfoto en een pasnummer. Voor deze pas betaalt u eenmalig € 8. De pas en uw ritten betaalt u via een machtiging tot automatische incasso. Het kan zijn dat er andere personen in de taxi met u meereizen. 

Reizen buiten de regio

Voor ritten buiten de regio of voor langere afstanden kunt u het beste een Valys-pas aanvragen via de website van Valys of telefonisch: 0900-9630. Valys biedt vervoer in heel Nederland. Al voor reizen vanaf 25 kilometer kan het voor u voordeliger zijn om met Valys te reizen.

Veelgestelde vragen

U krijgt de PlusOV-vervoerspas als u op afroep reist met PlusOV met een Wmo-indicatie van uw gemeente. Heeft u PlusOV gemachtigd om de kosten voor uw ritten automatisch te kunnen afschrijven? En heeft u uw pasfoto opgestuurd? Dan heeft u de PlusOV-vervoerspas binnen enkele dagen in huis.

Als u een postadres heeft opgegeven, sturen wij het pasje naar uw postadres. Heeft u nog geen pas ontvangen, neemt u dan even contact met ons op.

Ja, als u op afroep reist, moet u de PlusOV-vervoerspas bij het instappen altijd aan de chauffeur kunnen laten zien. Dit is in uw eigen belang, om fraude te voorkomen. De chauffeur controleert bij het instappen of de persoon die op de pas staat afgebeeld ook de persoon is die instapt.

De chauffeur kan aan de foto op uw pas snel zien of u degene bent die hij moet vervoeren. Zo kunnen we fraude met uw pas voorkomen.

U kunt de pasfoto bij een fotograaf laten maken. Een goed gelijkende foto van uw hoofd mag ook. De foto moet 2,5 cm breed en 3,5 cm hoog zijn. De foto mag zwart-wit of kleur zijn.

Nee, kaarten of abonnementen voor het openbaar vervoer kunt u bij PlusOV niet gebruiken.

U kunt bij ons een nieuwe vervoerspas aanvragen. Neemt u hiervoor contact met ons op.