Betalen voor mijn ritten, hoe werkt dat?

Bij PlusOV betaalt u altijd voor de kortste weg. U rijdt op rekening en betaalt maandelijks achteraf via automatische incasso. Zo heeft u geen omkijken naar de betaling van uw ritten. Dit gebeurt natuurlijk alleen als u heeft gereisd en kosten heeft gemaakt.

Op rekening rijden

Bij PlusOV rijdt u op rekening. Elke maand betaalt u achteraf de kosten voor uw ritten. U hoeft de chauffeur dus niet contant te betalen wanneer u uit de taxi stapt. Dat is veiliger voor u en de chauffeur en wel zo gemakkelijk.

Bij het aanvragen van uw pas kreeg u een machtigingsformulier. Hiermee geeft u ons toestemming om de kosten automatisch van uw bankrekening af te schrijven. Zo heeft u geen omkijken naar de betaling van uw ritten. Via MijnPlusOV kunt u eenvoudig het bedrag controleren.

Betalen via automatische incasso

U kunt alleen met ons reizen als u ons machtigt om de kosten automatisch af te schrijven. Heeft u ons nog niet gemachtigd? Doet u dit dan alsnog en download het incassoformulier. Of vraag uw bewindvoerder om ons te machtigen zodat u met PlusOV kunt reizen.

Samen met uw gemeente willen wij de kosten voor het vervoer laag houden. Zo kunnen zo veel mogelijk mensen met ons reizen. Betalen met iDEAL of acceptgiro is daarom niet mogelijk. Ook kunt u niet contant betalen in de taxi.

Veelgestelde vragen

Via MijnPlusOV vindt u een overzicht van de gemaakte ritten. Hier kunt u uw ritten altijd inzien.

Na elke rit kunt u de chauffeur om een bon vragen. Hiermee kunt u uw afschrijving controleren.

De 9 gemeenten die deelnemen in PlusOV willen de kosten voor het vervoer zo laag mogelijk houden. Daarom betaalt u via automatische incasso en ontvangt u geen nota of acceptgiro. Via uw online account (mijnplusov) kunt u uw ritoverzicht gemakkelijk downloaden. 

Dit houdt in dat de machtiging doorloopt. Anders zouden we voor elke rit die u maakt opnieuw een machtiging moeten vragen. Een doorlopende machtiging is de tegenhanger van de eenmalige machtiging. Met de doorlopende machtiging voldoen wij aan de wettelijke voorschriften voor SEPA-incasso's.

Vraag uw bewindvoerder om ons te machtigen om de kosten van uw ritten automatisch af te schrijven. Uw bewindvoerder kan dit bijvoorbeeld doen voor een rekening waarop hij/zij elke maand een vast bedrag stort.