De chauffeur

De taxibedrijven die voor ons werken, hebben mannelijke en vrouwelijke chauffeurs in dienst. Ze hebben allemaal een geldig rijbewijs, een chauffeurspas, een geldig EHBO-diploma of een certificaat levensreddend handelen. Ook hebben zij een opleiding voor aangepast vervoer gevolgd.

Vaste chauffeur

De chauffeur is voor uw zoon of dochter een bekend gezicht. Daarom doen wij ons best om uw kind zo veel mogelijk met een vaste chauffeur te vervoeren. Dit lukt niet altijd. Bijvoorbeeld als de openingstijden van de zorgaanbieder wisselen, als ophaal- of bestemmingsadressen afwijken of als de chauffeur bijvoorbeeld parttime werkt.

Kennismaking

Als uw kind voor het eerst naar de dagbestedingslocatie gaat, dan komt de chauffeur kennismaken. Zo weet u van tevoren wie uw kind gaat vervoeren. En uw zoon of dochter kan alvast wennen. De chauffeur bespreekt met u waar hij rekening mee moet houden bij het vervoeren van uw kind. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw kind extra hulp nodig heeft of last heeft van wagenziekte. Hij schrijft dit op. Hij vraagt u een formulier te ondertekenen. Zo kan hij laten zien dat hij heeft kennisgemaakt. En mocht de chauffeur zelf een keertje ziek worden, dan weet een vervanger waar hij rekening mee moet houden. Verder kan het zijn dat een chauffeur op een vaste route wordt vervangen. De nieuwe chauffeur neemt dan contact met u op voor een kennismaking.

Veelgestelde vragen

Als de vaste chauffeur ziek is, dan haalt zijn of haar vervanger uw kind op. Wij zorgen dat de vervanger weet met welke zaken hij of zij rekening moet houden bij het vervoer van uw kind. Omdat we vaak korte tijd van tevoren weten dat de vaste chauffeur ziek is geworden, is het niet altijd mogelijk dat de vervangende chauffeur vooraf komt kennismaken.

De taxibedrijven Correct Monnereau uit Doetinchem, Munckhof uit Horst, Willemsen-de Koning Groep uit Arnhem, TCR Groep uit Raalte en Taxicentrale Witteveen uit Lemmer verzorgen voor PlusOV het vervoer naar locaties voor dagbesteding en dagbehandeling.

Het taxibedrijf krijgt van ons de naam van uw kind, adressen, ophaaltijden en (nood)telefoonnummers. Ook weet het taxibedrijf of uw zoon of dochter een aangepast voertuig nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een rolstoelbus. Medische gegevens zijn niet bij ons of bij het taxibedrijf bekend, tenzij u dit zelf doorgeeft.