Veilig reizen

Voor ons staat voorop dat u veilig met ons kunt reizen. Dat begint bij het instappen. Tijdens de rit, waarbij het druk kan zijn op de weg, is het belangrijk dat de chauffeur de aandacht bij het verkeer kan houden. Zodra de taxi is aangekomen, helpt de chauffeur u met uitstappen.

Veilig instappen

De chauffeur helpt met instappen. Ook als hij u van de zorginstelling ophaalt. Bij elke reiziger in de taxi controleert de chauffeur of de veiligheidsgordel goed is bevestigd. De taxi vertrekt pas wanneer iedereen op zijn of haar plek zit en de gordel omheeft. De chauffeur bepaalt waar u in de taxi mag gaan zitten. Zit u liever op een andere plek, overlegt u dan met de chauffeur of dit kan. Reist u met een rolstoel of een ander hulpmiddel, dan zet de chauffeur deze goed vast.

Tijdens de rit

De chauffeur rookt, eet of drinkt niet tijdens de rit. Telefoneren tijdens het rijden mag alleen bij hoge uitzondering, alleen zakelijk en handsfree. Zo kan hij zijn aandacht bij het verkeer houden.

Vaste groep

We proberen u zo veel mogelijk in een vaste groep te vervoeren als er meer mensen zijn die naar dezelfde zorgaanbieder reizen. Het kan gebeuren dat we hiervan moeten afwijken. Bijvoorbeeld omdat één van de andere mensen op een bepaalde dag niet naar de zorgaanbieder gaat. Of als er een nieuwe reiziger bijkomt. Soms reist er ook een begeleider mee.

Veilig uitstappen

De chauffeur laat u uitstappen aan de kant van de weg waar de zorginstelling is. Zo voorkomt hij dat u de straat moet oversteken. Is er geen goede parkeerplek te vinden, dan helpt de chauffeur u veilig oversteken. Hij draagt u over aan een verzorger of medewerker van de zorginstelling. Ook als u thuis wordt afgezet, laat de chauffeur u veilig uitstappen.

Veelgestelde vragen

De chauffeur helpt u als het nodig is. Bijvoorbeeld met het in- en uitstappen en met het vastzetten van de veiligheidsgordel of rolstoel. Heeft u meer hulp nodig dan de chauffeur kan bieden, dan mag er een (medisch) begeleider mee tijdens de rit. Wel heeft u hiervoor toestemming van uw gemeente nodig.