Hoe werkt het halen en brengen?

De tijden waarop we uw zoon of dochter ophalen om naar de locatie van de zorgaanbieder te gaan, sluiten aan op de tijden waarop de instelling geopend is. Uw gemeente vraagt deze dagen en tijden bij uw zorgaanbieder op en geeft ze aan ons door. Kloppen de tijden niet, neem dan contact op met uw gemeente. Of vraag uw zorgaanbieder om dit voor u te doen.

Reizen van huis naar de zorgaanbieder

De chauffeur haalt uw kind op de afgesproken tijd op. Zorg dat uw kind op tijd klaarstaat. De chauffeur streeft er altijd naar om op tijd te zijn. Maar is wel afhankelijk van de drukte in het verkeer en van het aantal kinderen dat meereist. Is uw kind niet op tijd, dan wacht de taxi vier minuten. Daarna zal de chauffeur ons bellen om te vragen wat hij moet doen. Wij proberen dan eerst (telefonisch) te achterhalen of er iets aan de hand is. Daarna vertellen wij PlusOV wat de chauffeur moet doen. Het kan zijn dat de taxi dan zonder uw kind moet vertrekken om een volgende reiziger op te halen. U zorgt dan zelf voor het vervoer van uw kind.

Reizen van de zorgaanbieder naar huis

Op de afgesproken tijd haalt de taxi uw kind op bij de zorgaanbieder. De taxi brengt uw kind naar het opgegeven adres. Daar moet iemand zijn die uw zoon of dochter opvangt en die bij ons bekend is. U kunt dit zelf zijn of iemand anders. De chauffeur draagt uw kind niet over aan iemand die u niet kent.

Niemand thuis?

Is er geen opvang thuis als uw kind van de locatie van de zorgaanbieder komt, dan kan de chauffeur uw kind niet overdragen. Als eerste zet hij dan de andere kinderen uit de taxi thuis af. Daarna brengt hij uw zoon of dochter opnieuw thuis. Is er niemand thuis, dan brengt de taxi uw kind terug naar de locatie van de zorgaanbieder. U moet dan zelf uw kind ophalen.

Tijden en routes kunnen veranderen

De tijden waarop de taxi uw kind ophaalt, kunnen veranderen. Bijvoorbeeld als een ander kind meereist naar de zorgaanbieder. Dan passen we de route aan. Ook tijdens vakanties kunnen de ophaaltijden veranderen, vooral tijdens de zomervakantie. Als er voor uw kind iets verandert, dan krijgt u hier op tijd informatie over. Ook kan het zijn dat u een andere chauffeur heeft of via een andere route naar de locatie van de zorgaanbieder rijdt.

Veelgestelde vragen

Dit is maximaal 60 minuten voor een enkele reis. Het kan zijn dat de locatie verder weg ligt, waardoor de reis langer duurt. Wij doen ons best de reistijd zo kort mogelijk te houden.

Openingstijden kunnen veranderen door het jaar heen. Het is de bedoeling dat uw zorgaanbieder de openingstijden doorgeeft, zodat wij de planning kunnen aanpassen als het nodig is. Als de ophaaltijd van uw zoon of dochter hierdoor meer dan een kwartier vroeger of later wordt, dan hoort u dit van ons.