Hulpmiddelen in de taxi, hoe werkt dit?

Medische gegevens over uw zoon of dochter zijn niet bij ons bekend. Als uw gemeente de reisbehoefte van uw kind kent en aan ons doorgeeft, houden we hier natuurlijk rekening mee. Bijvoorbeeld als uw kind in een rolstoel reist of tijdens het rijden alleen voorin kan zitten.

Bijzondere gordel, zitverhoger of kinderzitje

Heeft uw kind hulpmiddelen nodig in de taxi, zoals een bijzondere gordel, een zitverhoger of een kinderzitje? Zorgt u er dan voor dat u dit meegeeft aan de chauffeur. En vraag de school om het hulpmiddel onder schooltijd te bewaren en weer mee te geven aan de chauffeur voor de terugrit. Maakt u hier zelf duidelijke afspraken over.

Rolstoelbus en rolstoel

Uw gemeente geeft aan ons door of uw kind een aangepaste taxi nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een rolstoelbus. Als uw kind in een rolstoel reist, moet de rolstoel voldoen aan de ISO-norm 7176-19. Dit herkent u aan een ISO-sticker op de rolstoel en/of het speciale haaksymbool. Voor een gecertificeerde rolstoel neemt u contact op met de leverancier van de rolstoel of met uw gemeente.

Begeleiding tijdens de rit

Mogelijk heeft uw kind onderweg extra hulp nodig. Een (medisch) begeleider kan uw kind helpen om prettig te reizen. Denkt u dat uw kind begeleiding nodig heeft? Vraag het aan bij uw gemeente.