Jeugdwetvervoer, hoe werkt dat?

Thuis wonen en overdag samen met leeftijdgenoten doorbrengen op een zorgboerderij of dagbesteding. Voor kinderen en jongeren die niet zelfstandig of met het openbaar vervoer kunnen reizen, zorgen wij graag voor het vervoer.

In het Jeugdwetvervoer reizen kinderen of jongeren volgens een vaste route vanaf hun woning naar de dagbestedingslocatie en weer terug. Dit vervoer verzorgen wij voor kinderen en jongeren uit de gemeenten Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem en Voorst. U heeft hiervoor een indicatie nodig van uw gemeente op grond van de Jeugdwet.
Jeugdwetvervoer

Veelgestelde vragen

We rijden niet op dagen waarop de zorglocatie voor dagbesteding of dagbehandeling gesloten is. Ook op officiële feestdagen voeren we geen ritten uit.

Feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag.

Ook tijdens een weeralarm met code rood rijden onze taxi's niet. Houdt u dan de homepagina in de gaten.

Landelijke of regionale stakingen van medewerkers in het onderwijs en in het taxivervoer kunnen invloed hebben op het vervoer. Houd in zo’n geval www.plusov.nl in de gaten. Via de homepagina kunt u lezen of de staking gevolgen voor uw zoon of dochter heeft.

Geeft u dit zo snel mogelijk door aan uw gemeente én aan PlusOV.