Vanaf 3 april haltetaxiRRReis

Vanaf 3 april 2022 verandert het aanvullend openbaar vervoer in Gelderland. ‘HaltetaxiRRReis’ vervangt vanaf 3 april het aanvullend openbaar vervoer, ook wel OV-vangnet genoemd.

Reizigers van PlusOV die nu gebruik maken van het OV-Vangnet, kunnen vanaf 3 april 2022 reizen met HaltetaxiRRReis. Heeft u een indicatie voor sociaal en recreatief Wmo-vervoer? Dan verandert er voor u vanaf 3 april 2022 niets. U kunt gewoon met uw gebruikelijke vervoerder blijven reizen.

Hoe werkt HaltetaxiRRReis?

HaltetaxiRRReis is een deeltaxi zonder vaste route. De deeltaxi rijdt op bestelling van halte naar halte. Haltes kunnen zijn bushaltes of speciale haltes voor haltetaxiRRReis. U kunt met haltetaxiRRReis in Gelderland reizen op plekken en momenten dat (buurt)bussen of vaste lijnen niet of beperkt rijden. De taxi brengt mensen binnen een afstand van 2 tot 15 kilometer van een halte naar een trein-of busstation. Ook doet de taxi haltes aan op tijdstippen dat de (buurt)bus niet meer rijdt. Rolstoelreizigers kunnen ook gebruik maken van haltetaxiRRReis.

Zorgeloos reizen

Met de haltetaxi kunnen reizigers zorgeloos reizen, waar ze ook heengaan. De taxi’s van HaltetaxiRRReis zijn bijvoorbeeld herkenbaar aan een bordje met logo achter de voorruit. Over het algemeen zijn dit personenauto’s. Reizigers delen de taxi mogelijk met andere reizigers.

Openingstijden en reserveren

De openingstijden van haltetaxiRRReis sluiten aan bij de standaard OV-tijden. De taxi’s rijden  niet ‘s nachts. U bestelt de deeltaxi op de website RRReis.nl, in de RRReis-app of via de klantenservice op telefoonnummer 085 – 004 66 99. De rit wordt met PIN, iDeal of automatische incasso betaald. In de haltetaxiRRReis voertuigen kan niet met contant geld, OV-chipkaart of een abonnement worden gereisd.

Kijk voor meer informatie en hoe haltetaxiRRReis precies werkt op www.RRReis.nl/haltetaxi.