Foto Reizen op afroep

Mondkapje vanaf 23 maart niet meer verplicht

Het verplichte gebruik van een medisch mondkapje in taxi’s vervalt op 23 maart. Reizigers en chauffeurs zijn niet meer verplicht een mondkapje te dragen. Mocht de chauffeur of reiziger dit alsnog willen dragen, dan mag dit natuurlijk.

Het kabinet laat de meeste coronamaatregelen helemaal los. Tegelijkertijd zijn er nog veel besmettingen. Voor mensen met een zwakkere gezondheid is dat best spannend. Als u zich fijner voelt door wel een mondkapje te dragen, mag dit natuurlijk. Wij kunnen andere reizigers hier niet toe verplichten.

Als de chauffeur twijfels heeft of u klachtenvrij bent, beslist hij/zij of u wel of niet mee kunt. Als u al een reis geboekt heeft, en u krijgt daarna klachten dan moet u de geboekte reis dus afzeggen. De chauffeur mag reizigers nog steeds weigeren, als deze klachten hebben die lijken op coronaklachten.

Reis boeken kan nog steeds alleen per telefoon

U kunt uw rit voorlopig nog steeds alleen per telefoon bij ons reserveren. Reserveren via MijnPlusOV en per mail is tijdelijk niet mogelijk. Onze telefonistes zullen er bij het reserveren op wijzen, dat u uw reis dient te annuleren als u milde klachten heeft die passen bij corona. Het advies is namelijk nog steeds dat u met dergelijke klachten thuis blijft en een test doet. Heeft u milde klachten die passen bij het coronavirus? Dan moet u de reis annuleren.

  • U belt met 088-758 76 54. Tijdens het reserveren vraagt onze medewerker naar uw gezondheid. Heeft u bijvoorbeeld verkoudheidsklachten, dan mogen wij u niet vervoeren.
  • Krijgt u klachten na uw reservering, maar voor uw rit, dan mogen wij u niet vervoeren. Als u na uw reservering klachten krijgt, kunt u uw reis afzeggen. Dat kan per mail via info@plusov.nl of via de website. Zegt u uw rit liever telefonisch af? Bel dan 088-758 76 54
  • Belt u ons het liefst ’s avonds voor 22.00 uur

Hoe werkt het betalen?

Reserveren kan alleen als u via automatische incasso betaalt. Download het machtigingsformulier, vul het in, scan het en mail het bestand naar info@plusov.nl. Of vraag uw bewindvoerder om dit voor u te regelen.

Heeft u nog vragen?

Belt u ons dan vóór 22.00 uur. Onze medewerkers staan u graag te woord: 088-758 76 54