Avondklok vanaf 31 maart

Op afroep reizen tijdens de avondklok

In heel Nederland geldt een avondklok van 22.00 uur 's avonds tot 4.30 in de ochtend. Wij passen de regels voor het reizen op afroep hierop aan.

De overheid heeft regels bepaald voor de avondklok. Vanaf woensdag 31 maart geldt de avondklok tussen 22.00 uur en 4.30 uur. 

Coronamaatregelen voor reizen op afroep

De regels voor reizen tijdens de avondklok gelden bovenop de coronamaatregelen van PlusOV. Dit betekent dat wij u alleen mogen vervoeren als u gezond bent en als u in de taxi een mondkapje draagt. Lees hier de coronamaatregelen van PlusOV voor reizen op afroep.

Wilt u tijdens de avondklok op afroep reizen? Houdt u dan rekening met de volgende zaken:

1. Geldige reden

U mag, nadat de avondklok is ingegaan, alleen met ons reizen als u hiervoor een geldige reden heeft. Een geldige reden is bijvoorbeeld als iemand dringend medische zorg of mantelzorg nodig heeft. Of als u onderweg bent vanwege een uitvaart. 

2. Eigen verklaring

U vult een formulier in waarop u aangeeft waarom u op straat bent. Dit formulier heet een Eigen verklaring avondklok U kunt het formulier downloaden, printen en zelf invullen. De Eigen verklaring avondklok heeft u altijd bij zich als u tijdens de avondklok met ons reist. U bent zelf aansprakelijk als u zonder geldige reden reist. Dan loopt u het risico op een boete van € 95,-. Lees hier meer over wanneer u een eigen verklaring nodig heeft.

3. Telefonisch reserveren  

  • Is de vertrektijd van uw rit na 21.00 uur ’s avonds, reserveer deze rit dan uiterlijk vóór 20.00 uur ’s avonds op dezelfde dag. Dit kan alleen telefonisch. Na 20.00 uur kunt u niet meer reserveren.
  • Omdat er minder taxi’s rijden, kan het zijn dat er geen taxi in de buurt is op het moment dat u wilt reizen. Dan vragen wij u om op een andere tijd te reizen. U kunt uw rit maximaal twee dagen van tevoren reserveren.
  • Tijdens het reserveren vraagt onze medewerker of u een geldige reden heeft om tijdens de avondklok te reizen. Ook krijgt u de vraag of u een Eigen verklaring avondklok heeft en krijgt u vragen over uw gezondheid. Heeft u geen geldige reden of heeft u bijvoorbeeld verkoudheidsklachten, dan mogen wij u niet vervoeren.

Heeft u nog vragen, belt u ons dan vóór 18.00 uur. Onze medewerkers staan u graag te woord.