Nieuwe vervoerders voor reizen op afroep per 1 augustus

Vanaf 1 augustus werken we samen met nieuwe taxibedrijven voor het vraagafhankelijke vervoer. Dan rijden er taxi’s van Taxicentrale Zwolle, Vervoerservice Van Driel, Taxicentrale Witteveen en Taxicentrale Raalte onder regie van PlusOV.

Deze vier taxi bedrijven gaan inwoners vervoeren uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. PlusOV vervoert mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of van openbaar vervoer. Bijvoorbeeld omdat ze te ver van een bushalte wonen of omdat er geen openbaar vervoer in de buurt is.

De vervoerders zijn verdeeld over de gemeenten waar PlusOV het vraagafhankelijk vervoer voor verzorgt. Die verdeling ziet er zo uit:   

ApeldoornVervoerservice Van Driel
Epe, Hattem en HeerdeTaxicentrale Zwolle
Deventer en VoorstTaxicentrale Witteveen
Brummen, Lochem en ZutphenTaxicentrale Raalte

 

Wat verandert er voor u?

Een deel van de reizigers kan te maken krijgen met nieuwe chauffeurs. Ook kan het voorkomen dat er een taxi voorrijdt met een andere kleur of bestickering. PlusOV-directeur Henk Meijer: “Dit komt omdat we met een aantal nieuwe taxibedrijven gaan werken. Wij hebben er vertrouwen in dat de samenwerking goed verloopt. Wij verwachten dat de nieuwe chauffeurs snel genoeg een vertrouwd gezicht vormen voor onze reizigers.”
Een deel van de bekende chauffeurs blijft ook na 1 augustus rijden voor PlusOV.

Op deze website vindt u op de pagina Reizen op afroep alle veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Mail uw vraag naar info@plusov.nl.