Nieuw protocol zorgvervoer per 2022

Per 1 januari 2022 is er een nieuw protocol voor het zorgvervoer voor volwassenen. Hierin staan alle regels en afspraken voor het zorgvervoer in verband met de pandemie. U leest hier wat dit betekent voor uw reis met een taxi van PlusOV.

 

In de taxi mogen niet meer alle zitplaatsen bezet worden door reizigers. Ook mag er niemand meer voorin zitten, naast de chauffeur. Klik op de link als u zelf het hele sectorprotocol van het Koninklijk Nederlands Vervoer wilt bekijken.
Voor het zorgvervoer voor jongeren tot en met 17 jaar is er een apart protocol: Sectorprotocol voor veilig zorgvervoer voor kinderen en jongeren.

De belangrijkste aanpassingen in de taxi voor reizigers vanaf 18 jaar

  • Per zitrij mogen twee passagiers plaatsnemen, mits er tussen de reizigers een ruimte van één lege zitplaats is.
  • Er geldt een uitzondering op deze regel voor personen uit één huishouden. Een woongroep zien we als huishouden. 
  • Er mag niemand op de zitplaats naast de chauffeur, voorin het voertuig, zitten.
  • De chauffeur en de passagiers dragen nog steeds een medisch mondkapje (type II of IIR)

Wij  stellen nog steeds checkvragen over uw gezondheid bij het boeken van uw rit.

Heeft u nog vragen?

Op deze pagina geven wij meer uitleg over de maatregelen in het zorgvervoer tegen de pandemie. U vindt hier ook meer informatie over reserveren en betalen. Wilt u een van onze medewerkers spreken? belt u ons dan vóór 22.00 uur. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Naast de regels van de Rijksoverheid en het advies van het Outbreak Management Team (OMT) volgen wij het sectorprotocol van het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) voor het Wmo-zorgvervoer.