Foto coronavirus

Coronamaatregelen voor reizen op afroep

Hier leest u over de maatregelen tegen het coronavirus. Ook vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

Ik mag een vaccinatie halen tegen het coronavirus. Moet ik de rit met PlusOV zelf betalen?

Heeft u vervoer nodig naar de GGD-priklocatie, dan kunt u gebruikmaken van PlusOV. Als u een Wmo-pas heeft, dan is dit voor u gratis. Geef aan ons de vaccinatielocatie en het tijdstip van uw vaccinatie-afspraak door. Wij berekenen voor u het tijdstip van de heen- en de terugreis. En wij regelen dat u geen reizigersbijdrage hoeft te betalen.
Uw gemeente vergoedt de kosten van uw rit naar de vaccinatielocatie. Voor de vaccinatierit gaan er ook geen kilometers van uw kilometertegoed af. 

Waarom moet ik een medisch mondmasker dragen?

Sinds maandag 8 februari is een medisch mondmasker verplicht als u op afroep met ons reist. Reizen kan alleen als uw rit echt noodzakelijk is.

Naast de regels van de Rijksoverheid en het advies van het Outbreak Management Team (OMT) volgen wij het sectorprotocol van het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) voor het Wmo-zorgvervoer. Volgens deze regels moeten alle reizigers boven de 18 jaar een medisch mondmasker dragen (type II of type IIR). Een zelfgemaakt of stoffen mondkapje dragen mag niet meer.

Hoe kom ik aan zo’n medisch mondmasker?

Medische mondmaskers (type II of type IIR) kunt u kopen bij de apotheek of online via internet.

Kan ik tijdens de lockdown op afroep reizen?

Ja, u kunt op afroep reizen. Toch raden wij u aan om zo veel mogelijk thuis te blijven en alleen te reizen als het echt nodig is. Reizen kan ook alleen als u gezond bent. Hierover krijgt u vragen bij het boeken van uw rit.

Hoe kan ik een rit reserveren?

 • U belt met 088-758 76 54. Reserveren via MijnPlusOV is tijdelijk niet mogelijk. Tijdens het boeken van uw rit vragen wij u of u gezond bent en of uw reis echt nodig is. Ook vragen wij u om zo veel mogelijk buiten de spits te reizen als het kan. Belt u ons het liefst ’s avonds voor 22.00 uur.
 • U kunt uw rit maximaal 2 dagen van tevoren reserveren.
 • Reserveren kan alleen als u via automatische incasso betaalt. Contant betalen in de taxi is niet mogelijk. Download het machtigingsformulier, vul het in, scan het en mail het bestand naar info@plusov.nl. Of vraag uw bewindvoerder om dit voor u te regelen.
 • Uw begeleider kan mee als hij of zij gezond is en moet ook een medisch mondmasker dragen.
 • Wij zetten minder taxi’s en taxibussen in dan normaal. Daarom kan het zijn dat u niet kunt reizen op de tijd die u wilt. Dan vragen wij u een andere vertrektijd te kiezen zodra u bij ons reserveert.

Op welke dagen en tijden kan ik op afroep reizen?

 • Doordeweeks kunt u elke dag met ons reizen van 6.00 uur ’s morgens tot 00.00 uur ‘s avonds. In het weekend van 8.00 uur ’s morgens tot 00.00 uur ’s avonds.

Aan welke regels moet ik mij houden?

De Nederlandse basisregels tegen het coronavirus gelden voor iedereen. De belangrijkste regels zijn:

 • Blijf zoveel mogelijk thuis. Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.
 • Blijf bij klachten thuis en laat u (of uw kind) testen.
 • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van anderen.
 • Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog.
 • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
 • Draag een medisch mondmasker. Voor al onze reizigers is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook als zij jonger zijn dan 13 jaar.

Waar moet ik rekening mee houden in de taxi?

 • Was uw handen voordat u in de taxi stapt of gebruik een desinfecterende handgel.
 • Zorg dat u buiten klaarstaat voordat de taxi voorrijdt. Zet het mondmasker alvast op en houd 1,5 meter afstand bij het instappen.
 • Bij het instappen vraagt de chauffeur u of u verkoudheidsklachten heeft. Bent u gezond, dan mag u instappen.
 • De chauffeur houdt 1,5 meter (2 armlengtes) afstand waar het kan en houdt de taxi voor elke rit schoon. Vooral op de plekken die mensen normaal gesproken veel aanraken, zoals deur- en handgrepen, armleuningen en veiligheidsgordels.
 • Probeer in de taxi zo weinig mogelijk aan te raken. De chauffeur zal u of uw begeleider vragen zelf de veiligheidsgordel vast te maken. Lukt dit niet, dan doet hij dit voor u. De chauffeur helpt u met uw bagage als het nodig is.
 • Reist u met een rolstoel, dan raakt de chauffeur alleen de handgrepen en het vastzetsysteem aan. Hij of zij maakt deze schoon en blijft zo veel mogelijk achter u. Ook op de rolstoellift.

Hoe lang gaat de lockdown duren?

Het is niet bekend tot hoe lang de lockdown duurt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit hangt af van het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt. 

Waar vind ik informatie over het coronavirus?

Kijk voor informatie over het coronavirus eerst op de website van de Rijksoverheid en de website van het RIVM. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan het landelijke publieksnummer 0800-1351 (tussen 8.00-20.00 uur).